Jongerenvraagbaak Jimmy’s naar Winschoten?

Foto: Het Oude Ambt/Jimmy's

Wie weten het best wat jongeren nodig hebben? Of waarmee ze op weg geholpen kunnen worden? Dat zijn de jongeren zelf.

Dat is het idee achter Jimmy’s; een jongerenorganisatie gerund voor en door jongeren met vragen en ideeën. Of het gaat om een moeilijke of gemakkelijke vraag: Jimmy’s zoekt samen met de vragensteller naar de juiste persoon of organisatie om de vraag te beantwoorden. Dat gebeurt op dit moment al online, en vanuit Jimmy’s in de stad Groningen.

Jimmy’s Oldambt
Het concept Jimmy’s werd ontwikkeld in Groningen. Samen met jongerencentrum ‘t Spoor in Winschoten onderzoekt Jimmy’s nu of er voldoende draagvlak is voor een vestiging in de gemeente Oldambt. Daarbij is de mening van jongeren in deze gemeente belangrijk.

Praat mee
Hoe Jimmy’s er in Winschoten uit komt te zien, is aan de jongeren. Daarom worden in de gemeente Oldambt meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Hierbij wordt de jeugd gevraagd antwoord te geven op vragen als: wat hebben jongeren nodig? En: waarmee worden jongeren op weg geholpen?

Op vrijdag 27 februari is de eerste bijeenkomst in de Boschpoort aan het Boschplein 2 in Winschoten. Jongeren zijn van harte uitgenodigd mee te komen praten. De avond begint om 19.00 uur.

Uitnodiging Jimmy's

 

Lees ook:
Jeugd tiental Damclub maakt progressie
Vijftal mishandelt Winschoter
Jongens (16) laten zich in winkel opsluiten