Jeugd tiental Damclub maakt progressie

Foto: Damclub Winschoten

Provinciaal jeugdleider Rudolf Schwab verwelkomde afgelopen zaterdag ruim twintig jonge dammers uit alle windstreken van de provincie. Dat gebeurde tijdens het Provinciaal Kampioenschap Dammen voor welpen, pupillen en aspiranten.

Het kampioenschap werd georganiseerd in het Kostverloren Kwartier in Groningen. De jeugdspelers van Damclub Winschoten hebben tijdens deze dag een flinke stap voorwaarts gezet.

Opperste concentratie bij de jonge dammers.
Opperste concentratie bij de jonge dammers.

Oost-Groninger trots
De 9-jarige Jari Sibma uit Blijham behaalde de vierde plaats bij de welpen. Sander Staal uit Groningen werd hierbij kampioen. Bij de pupillen gaan Suzanne Staal en Elisabeth Kramer (beide Groningen) nog twee barragepartijen spelen om de eerste plaats te bepalen. Hetzelfde doen Niels Schuur (Beerta) en Armando Doddema (Winschoten) om de derde plaats.

Nationale Jeugddamdag
Niels en Armando werden daarnaast geselecteerd in het pupillenteam voor de Nationale Jeugddamdag op zaterdag 10 oktober. Merel Sibma uit Blijham, en uit de welpenteams de broers Jari, Thijmen en Stan Sibma (Blijham) zijn ook uitgenodigd, evenals Cayn Nomden en Glenn Bisschop uit Winschoten.

 

Lees ook:
Vijftal mishandelt Winschoter
Jongens (16) laten zich in winkel opsluiten
Handgemaakte bistrosets in kringloopwinkel