Handgemaakte bistrosets in kringloopwinkel

Foto: Activiteitencentrum Winschoten

Sinds kort verkopen de zogenoemde zorgklanten van Activiteitencentrum Winschoten eigen, handgemaakte producten. Dat doen zij vanuit een kraam in de bijbehorende kringloopwinkel.

In het Activiteitencentrum in Winschoten leren mensen met een beperking nieuwe vaardigheden, die zij zich van te voren ten doel stellen met een trajectbegeleider. Voor de één is dat het verkrijgen van een vrijwilligersbaan, voor de
ander het wennen aan dagritme en vaste structuur. Dat gebeurt allemaal op een creatieve en ontspannen manier.

‘Actief en gezellig’
Het aanbod van activiteiten is divers. Er is een houtwerkplaats waar meubels worden gemaakt en opgeknapt, maar ook een ruimte waar tassen en sjaals worden gemaakt. Daarnaast worden er regelmatig groepsactiviteiten ondernomen. ‘We vinden onderlinge sociale contacten heel belangrijk’, vertelt locatiemanager Jacqueline Drees. ‘We drinken koffie en lunchen met elkaar. Ook organiseren we regelmatig een filmavond, een wandeling of spelletjesmiddag.’

ac Activiteitencentrum Winschoten

Kringloopwinkel
Bij het Activiteitencentrum hoort een kringloopwinkel, gerund door de zorgklanten en hun begeleiders. In deze kringloopwinkel is sinds kort een kraam geopend waar zelfgemaakte producten worden verkocht. Hier liggen bijvoorbeeld handgebreide sjaals, zelfgemaakte tassen en dienbladen, maar ook grotere dingen, zoals hondenmanden, tuinbankjes en wandborden. En heeft de klant specifieke wensen, dan is het in overleg mogelijk deze door de zorgklanten te laten maken.

kraam in kringloop ac

De kringloopwinkel is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Nieuwe uitdaging
Bent u zelf op zoek naar een leuke dagbesteding of wilt u hulp met het aanbrengen van een dagstructuur? Dan bent u van harte welkom in het Activiteitencentrum. U kunt contact opnemen met Jacqueline Drees via 06-30572441 of [email protected].

 

Lees ook:
Daan en Elian geslaagd voor damdiploma
Bibliotheekgebouw Winschoten in beheer bij Carex
Dealer (22) aangehouden in Winschoten