Kat zoekt baas – Diri

Foto: Dierenbescherming

Een ingegroeide vlooienband is de oorzaak van een wond in Diri’s nek. Toen de plus minus 13-jaar oude kater het asiel binnenkwam, is hij gelijk van de band ontdaan. Momenteel wordt de wond gezalfd, deze geneest goed.

Diri is een 13 of 14 jaar oude kater, maar dat zou je niet zeggen als je hem ziet. Hij heeft voldoende pit in zijn lijfje om andere katten in het verblijf de stuipen op het lijf te jagen. Katers heeft Diri totaal niets mee op, die wil hij het liefst wegjagen uit het verblijf. Jammer genoeg is dit in het asiel geen optie en dus is Diri op zoek naar een plekje waar hij de enige kater kan zijn. Poezen geven waarschijnlijk geen problemen, maar zeker is dat niet. Het zal afhankelijk zijn van de poes in kwestie.

Mensenvriend
Diri is echter naar mensen toe een schat van een dier. Hij mag graag een aaitje en een knuffel halen en vindt het werkelijk prachtig om bij de mens in de buurt te zijn. Met kleine kinderen zou het waarschijnlijk wat te druk worden voor Diri, maar iets oudere kinderen zou geen problemen moeten geven.

Maak kennis
Kunt u Diri een huisje bieden waar hij een échte bejaarde man mag worden en heeft u geen andere druktemakers in huis? Kom dan snel eens kijken bij deze lieve senior heer of één van de andere asielhonden of -katten bij het dierenasiel in Winschoten.

Update 18 februari
Diri heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden.

 

Lees ook:
Kraak Dollard College kluis
Jeugd damt om persoonlijke titel in Winschoten
Oost-Groningen dringt aan op tegemoetkoming bevingsschade