Lotje opent op Valentijnsdag

Foto: Oldambt Nieuws

‘Lotje, lekker eigenzinnig’, zo luidt de slogan van Winschotens jongste kinderkledingwinkel, die sinds 3 februari open is en morgen officieel wordt geopend. ‘Maar we verkopen niet alleen kinderkleding hoor, er is nog veel meer bijzonders’, vertelt eigenaresse Charlotte Swart.

Tienerkleding bijvoorbeeld, decoraties, accessoires en feestartikelen. En vooral dat laatste loopt goed. ‘Niet alleen in de winkel, ook online wordt het er vaak bij besteld’, vertelt Lotje-eigenaresse Charlotte Swart. Behalve de winkel runt ze ook een kinderopvang in Scheemda en een huishouden met zes kinderen. ‘De kinderen openen de winkel morgen officieel, door een grote champagnefles kapot te slaan. Daar komen dan allemaal ballonnen uit.’

Het juiste moment
Charlotte wilde al langere tijd een eigen winkel, maar er was altijd een reden om het niet te doen. De kinderen te klein, te druk met de opvang… En toen kwam het moment dat hun jongste een nierafwijking bleek te hebben. ‘Als we een kwartier later waren gekomen, dan was hij er niet meer geweest. Dan besef je ineens: het leven is kort. Als ik iets wil, moet het nu’, aldus Charlotte.

En dus kwam in november de aankondiging op Facebook dat er werd gebouwd aan Lotje. Sindsdien zijn er met grote regelmaat acties waarbij mensen een tegoedbon of producten uit de winkel kunnen winnen. Een kinder-T-shirt bijvoorbeeld, of een bijzonder sieraad. Want bijzonder is het toverwoord bij Lotje. Hier worden kleding en accessoires verkocht, die je niet overal tegenkomt.

Lotje uil Lotje koopwaar

Uniek in Nederland
Het merk lucky no. 7 bijvoorbeeld, met babykleertjes in zwart met wit, dus niet de geijkte vrolijke kinderkleuren. ‘Dit merk is nergens anders in Nederland in een stenen winkel te koop, alleen online’, vertelt Charlotte. En zo is dat met meer merken. Ze worden her en der verkocht, maar niet in één en dezelfde winkel. ‘Wij bieden een verscheidenheid aan bijzondere merken en producten. Beebielove bijvoorbeeld, Bomba, Ninni Vi en MortenZ. En hebben we het niet in de winkel, dan gaan we graag voor je op zoek.’

Lotje beneden Lotje tafel

Speelwinkel
Ook de inrichting is op zijn minst bijzonder te nomen. De winkel heeft sinds 3 februari zijn deuren geopend in het voormalige pand van café De Engel. Er zijn maar liefst drie etages vol koopwaar en speelplekjes, met het toppunt op de eerste verdieping: een ballenbak. Op de begane grond staat een enorme leunstoel, waar je kunt gaan zitten om te lezen. En alles is te koop, dus als je de stoel of het vloerkleed voor thuis wilt, dan kan dat.

Lotje boven Lotje boekenkast

Valentijnsdag
Morgen, op zaterdag 14 februari, wordt Lotje officieel geopend. Iedere bezoeker maakt dan kans op een van de vijf prijzen, als de huis-aan-huis verspreide flyer ingevuld (naam en telefoonnummer) wordt ingeleverd. De opening is van 12.00 tot 17.00 uur aan de Kleine Bosstraat 1 in Winschoten.

 

Lees ook:
Winschoter (36) aangehouden
Kat zoekt baas – Diri

Kraak Dollard College kluis