‘Om 6.38 uur hoorde ik een doffe klap’

Foto: Oldambt Nieuws

Vanochtend vroeg hoorde een bewoner van de Grintweg een doffe klap aan de voorkant van het huis. ‘Maar ik was nog in mijn pyjama, dus ben niet gaan kijken’, vertelt hij. Als zijn buurman later de hond uitlaat, ziet hij wat die klap veroorzaakt heeft.

Voor de witte Volkswagen van zijn buren liggen stukken plastic, en in de motorkap zit een nieuwe deuk. Nieuw, omdat er al vaker fietsers tegen de auto aan zijn gereden. En niet alleen ‘s nachts of in het weekend. Het gebeurt ook regelmatig dat mensen zo in hun mobiel verzonken zijn dat ze de geparkeerde auto niet zien. ‘Er is zelfs iemand een tand verloren op deze auto’, vertelt de bewoner.

Kapotte fiets
Verderop ligt een fiets, door midden gebroken. De klap moet hard zijn geweest. Toch heeft de fietser (m/v) de fiets nog op slot gezet en is daarna, vermoedelijk lopend, vertrokken. ‘Hij kan wel een zware hersenschudding hebben’, zegt de eigenaar van de auto. Om de schade van zijn auto maakt hij zich minder druk. ‘Maar die fiets ziet er nog nieuw uit, die moet iemand toch wel terug willen.’

gebroken gazelle fiets

De politie heeft de damesfiets van het merk Gazelle meegenomen. Deze kan worden opgehaald bij het politiebureau in Winschoten.

Lees ook:
Auto in de sloot in Westerlee
Aftrap huiselijk geweld-ban EU in Oldambt
Bibliotheek zoekt tekentalent