Hond zoekt baas

Foto: Dierenbescherming

Spike is bij het asiel binnen gekomen als zwerfdier. Spike is een lieve leuke kruising pincher/pitbull die in eerste instantie wat voorzichtig is bij benadering, maar wanneer hij eenmaal vertrouwen in je heeft, is hij een ontzettend lieve knul die graag aandacht wil van zijn baas.

Hoe Spike omgaat met andere honden is nog niet bekend. Vooralsnog laat hij geen negatieve houding richting andere honden zien, maar uiteraard zal dit ook afhangen van de hond in kwestie.

Katten
Katten schijnt hij niet erg interessant te vinden, op het terrein van het dierenasiel laat hij ze voornamelijk met rust. Hij maakt totaal geen aanstalten om achter de kat aan te gaan. Om terugkeer naar het asiel te voorkomen zal Spike alleen worden geplaatst bij katten die honden gewend zijn.

Goede waakhond
Spike is in de kennel én buiten de kennel best waaks, maar uit dit door observerend te werk te gaan. Hij blaft hierbij niet, het is puur spitsen van de oren.

Het lopen aan de lijn gaat Spike prima af. Hij trekt licht, maar dit is uiteraard prima te corrigeren. De basiscommando’s beheerst hij goed en ook is er ruimte voor uitbreiding van deze commando’s aangezien het een hond is die graag mag leren.

Zonnebrand
Spike heeft een zogenaamde collie nose, wat betekent dat zijn neus ingesmeerd dient te worden met zonnebrandcrème in verband met eventuele verbranding door de zon of uitdroging door koud weer. De neus is lichter van kleur dan de rest en is hierdoor vatbaarder voor verbranding of uitdroging. Spike laat het insmeren van de neus prima toe en heeft hier zelf verder geen enkele last van.

Spike wordt niet geplaatst bij hele kleine kinderen i.v.m. de terughoudendheid in het begin. Wat oudere kinderen zal geen problemen opleveren, zolang de kinderen maar respectvol met de hond omgaan.

Maak kennis
Gunt u Spike wat gewenningstijd? Dan heeft u een vriend voor het leven in Spike! Wilt u hem of een van de andere asieldieren bekijken? Neem dan contact op met het dierenasiel in Winschoten.

 

Lees ook:
Rioleringswerkzaamheden in Winschoten
OZG krijgt NIAZ-accreditatie
Stan, Glenn en Niels pakken damtitel in Sneek