Zorgbijeenkomst Winschoten

OZG locatie Lucas.
OZG locatie Lucas.
Foto: Google

De toekomst van de ziekenhuiszorg in de regio Noordoost-Groningen, dat staat centraal tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 4 maart. De organisatie is in handen van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG), Menzis en Zorgbelang Groningen.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de eerder aangekondigde verplaatsing van de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. Beide ziekenhuizen verhuizen op termijn naar het nieuw te bouwen ziekenhuis in Scheemda. Veel inwoners hebben hierover vragen, zoals wat het voor hen betekent, of welke zorg er straks achterblijft.

Uitnodiging inwoners zorggebied OZG
Voor deze bijeenkomst worden alle inwoners in de gemeente Oldambt uitgenodigd. In maart en april worden voor inwoners van de gemeenten Appingedam, Eemsmond, Loppersum en daarna in de andere gemeenten in het verzorgingsgebied van de OZG dezelfde bijeenkomsten georganiseerd. Voor de inwoners van Delfzijl heeft inmiddels een bijeenkomst plaatsgevonden.

Uitleg van betrokkenen
Tijdens de bijeenkomst op 4 maart lichten de verschillende partijen kort hun eigen rol toe en beantwoorden zij zoveel mogelijk vragen. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid vragen te stellen aan Albert Koeleman (voorzitter Raad van Bestuur OZG), Ria Stegehuis (directeur Zorg Menzis), Edwin Klok (directeur Zorgbelang Groningen), Roland Riemersma (huisarts) en Ronald Meijer (longarts). Daarnast is burgemeester Pieter Smit van gemeente Oldambt te gast.

Vragen en opmerkingen
Heeft u vooraf al vragen? Deze kunnen worden ingediend via [email protected] en worden meegenomen naar de bijeenkomst.

Naast de ‘zorgvragen’ willen de organiserende partijen ook graag horen hoe mensen het beste op de hoogte willen worden gehouden over dit onderwerp. Bovendien kunnen mensen die actief mee willen denken  over de toekomst van de zorg in Noordoost-Groningen zich melden. Ideeën en suggesties hierover kunnen gemaild worden naar [email protected].

Aanmelden
In verband met de organisatie en het aantal beschikbare plaatsen, worden belangstellenden verzocht zich aan te melden bij Zorgbelang Groningen via [email protected] of telefonisch via 050–571 39 99 (maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur). Dit kan tot uiterlijk 3 maart.

Het programma van de zorgbijeenkomst op woensdag 4 maart vindt u hier.

 

Lees ook:
Jonge dievegge aangehouden
Jongen vlucht na vernielen zorginstelling
Abiant neemt Synergon Metaal over